Schilderen in de MorvanDe CursusHet VerblijfSchilderenDe MorvanArrangement
Contact
   

De cursus

  Uitgangspunt van de cursus is het landschap van de Morvan, hoewel er ook andere onderwerpen aan bod kunnen komen. Het cursusprogramma is speciaal ontwikkeld voor deze schildervakantie en bevat uitdagende opdrachten die zowel de beginner als gevorderde zullen aanspreken. Ook mensen die geen ervaring hebben met tekenen en schilderen zijn natuurlijk welkom. Voor hen is het een mooie gelegenheid om hiermee op een ontspannen manier kennis te maken.

Natuurlijk gaan we ook op verschillende locaties werken zodat je een goed beeld van de Morvan krijgt. Mocht het weer even tegen zitten dan maken we gebruik van het atelier. Het schilderen vindt vooral plaats in de ochtenduren zodat je 's middags kan relaxen of op eigen gelegenheid de Morvan kan verkennen. Tegen de avond is er een uitgebreide werkbespreking.

In de loop van de cursus leer je een heleboel over techniek, visie en tal van andere zaken die met tekenen en schilderen te maken hebben. Een persoonlijke benadering staat hierbij voorop: waar de één zich thuis voelt in grafische precisie zal de ander pas warm draaien met de grote kwast in de hand. Met alles wat daar tussen in zit; de ontdekking en ontwikkeling van je handschrift gaat samen met het leren van en met elkaar. Kunst- en kunstgeschiedenis komen hierbij vanzelfsprekend ruimschoots aan bod.

Het belangrijkste is natuurlijk het onbezorgde plezier dat je aan schilderen kunt beleven. Stel je voor.heerlijk in het zonnetje en niets anders aan je hoofd dan het licht op de heuvel die je aan het schilderen bent.