Een geheel verzorgde schildervakantie in de mooiste streek van Midden-Frankrijk

De Cursus

 

Uitgangspunt van de cursus is het landschap van de Morvan, hoewel er ook andere onderwerpen aan bod kunnen komen. Het cursusprogramma is speciaal ontwikkeld voor deze schildervakantie en bevat uitdagende opdrachten die zowel de beginner als gevorderde zullen aanspreken. Ook mensen die geen ervaring hebben met tekenen en schilderen zijn natuurlijk welkom. Voor hen is het een mooie gelegenheid om hiermee op een ontspannen manier kennis te maken.

In dit seizoen op de agenda: twee weken modeltekenen en -schilderen.

Locatie en Techniek

Natuurlijk gaan we ook op verschillende locaties werken zodat je een goed beeld van de Morvan krijgt. Mocht het weer even tegen zitten dan maken we gebruik van het atelier. Het schilderen vindt vooral plaats in de ochtenduren zodat je ’s middags kan relaxen of op eigen gelegenheid de Morvan kan verkennen. Tegen de avond is er een uitgebreide werkbespreking.

In de loop van de cursus leer je een heleboel over techniek, visie en tal van andere zaken die met tekenen en schilderen te maken hebben. Een persoonlijke benadering staat hierbij voorop: waar de één zich thuis voelt in grafische precisie zal de ander pas warm draaien met de grote kwast in de hand. Met alles wat daar tussen in zit; de ontdekking en ontwikkeling van je handschrift gaat samen met het leren van en met elkaar. Kunst- en kunstgeschiedenis komen hierbij vanzelfsprekend ruimschoots aan bod.

Het belangrijkste is natuurlijk het onbezorgde plezier dat je aan schilderen kunt beleven. Stel je voor, heerlijk in het zonnetje en niets anders aan je hoofd dan het licht op de heuvel die je aan het schilderen bent.

In 2022!

Modeltekenen en -schilderen: verbeelding van de mens

Dit seizoen zullen er twee weken modelteken-en schilderen zijn. Een week lang onderdompelen in het mooiste thema uit de kunst; het tekenen en schilderen van een mens. Met behulp van een professioneel (naakt) model gaan we de eerste dagen papierverslindend aan de slag. Hierbij passeren alle ins en outs van het modeltekenen. Later in de week is er  aandacht voor het portret en kom je ook ruimschoots aan schilderen toe.
De modelteken- en schilderweek is geschikt voor alle niveaus. Voor beginners is het een boeiende inleiding op dit fascinerende gegeven. Natuurlijk vindt dit alles plaats in een sfeervolle ambiance.