Een geheel verzorgde schildervakantie in de mooiste streek van Midden-Frankrijk

Het verblijf

La Croix Misteret is een klein gehucht in de campagne van de Morvan, met hier en daar verspreid enkele huizen, ver weg van alle verkeerslawaai. Het huis ’Charlotte’ is er één van: een natuurstenen ‘ancienne ferme’ uit 1720, gebouwd op een heuvelrug en gerenoveerd met behoud van authentieke elementen.

Naast het huis staat een vroegere hooischuur die tot professioneel ingericht atelier is verbouwd. De ruime tuin met zwembad grenst aan weilanden zodat je een prachtig uitzicht hebt op het dal. Aan een kant wordt de tuin omzoomd door bomen die voor beschutting zorgen. Je logeert in een één- of tweepersoonskamer. Het is ook mogelijk om in de tuin te kamperen. Dit laatste gaat altijd in overleg i.v.m. beschikbare ruimte. Het deelnemersaantal is gemiddeld tien personen. Het verblijf is geheel verzorgd volpension, inclusief koffie/thee en diverse versnaperingen. Wijn en overige dranken zijn tegen redelijke prijs bij ons verkrijgbaar. Uiteraard wordt er ook met vegetarische wensen rekening gehouden, speciale diëten altijd in overleg.
Wilt u een dag (of meer) eerder komen of langer blijven? Maak dan gebruik van onze chambres en table d’hôtes.

In de zomer worden de maaltijden bij voorkeur geserveerd op het terras waar je ’s avonds kunt genieten van een fraaie zonsondergang. Als het erg warm is, wordt er geluncht onder de honderdjarige kastanjeboom waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. De driegangen maaltijden alsmede amuses, lunch en ontbijt zijn van een uitzonderlijke klasse.